VIDEO'S

   

  
Misschien in de nabije toekomst een gewoon beeld.....?! 

 

 

Naast onze eigen selecties, werden wij enthousiast over video's bij Rivendell Village, www.rivendellvillage.org

Met toestemming van Glenn Callens delen wij hier dan ook video's en omschrijvingen van Rivendell Village.  

 

Ecodorp:

Dancing Rabbit Ecovillage: Ecodorp in Missouri, USA

La Ferme De Vevy Wéron; kleinschalige leefgemeenschap in Wépion nabij Namur

What Happened in Freetopia

(tijdperk weergaven: van klein- naar grootschaligheid, industrialisatie etc. en weer terug naar klein en puur)
Huisvesting:

Earthship Part 1

Angel's Nest

Earthship Biotecture

Leembouw Tease

Hemp Building Materials

 

Bewustwording:

What Dreams may Come
Alles is NU met Robin Williams. Gevolg geven aan je innerlijk verlangen, non-compromises.
Een gelukkig gezin wordt door dodelijke ongelukken uit elkaar gerukt. Moeder blijft achter maar beslist zich te voegen bij haar gezin aan ‘de andere kant'. Ieder komt terecht in zijn/haar eigen afstemming. Vader, door onbeschrijfelijk verdriet gedreven, reist alle sferen door om zijn gezin te herenigen. Zoals blijkt een welhaast onmogelijke opgave gezien ieders eigen meegenomen overtuigingen. Toch wordt hij beloond!

Uit eerste hand, insiderskringen Amerika: Speach dr. Carol Rosin
illusie van wereldwijde en buitenaardse vijandigheid, de miljardenverkwisting voor bewapening: absolute noodzaak ombuigingen naar Global ruimte- en klimaattechnologieën. 

 

Ecologie en Energie:

Reportage vrije energie
nulpuntgroep augustus 2008 
 
The Story of Stuff

Zonnetijdperk
Tegenlicht documentaire 20 oktober 2008
 
The Solar Power Village

 

Permacultuur:

Sepp Holzer

Homegrown Revolution

A Farm for a Future

 

Voeding:

vier filmpjes over de eenvoud en kracht van supervoeding.
Een deel van wat je nodig hebt, groeit zomaar vanzelf in de tuin.
part 2
part 3
part 4


Super Foods

quinoa, goji bes, acai bes, tarwegras, spirulina, hennep, agave en stevia
 
Run From the Cure
hennep olie en de medicinale eigenschappen van de wonderplant
 
Benefits of a Vegetarian Diet
21 redenen om vegetariër te worden


  
Bewustwording: Wisdom flashes

Magenta Pixie:

prachtige clips met doorgevingen, uitgediepte kennis, thema-gewijs vooral ook voor jongeren om op snelle manier bewustzijnsverandering te bewerkstelligen.

Remember the Child Within
 
Conversations with God
Neale Donald Walsh
 
One and not the Same
We are one, but not the same
 
Worden Wij Wakker  (1:30:00)
Marcel Messing praat over de verborgen agenda van de machtselite en de duistere krachten achter het wereldtoneel.
Extra's - bij dvd Worden Wij Wakker (22:00) - Over mind control, Atlantis, Haarp, meditatie
 
In den Beginne (49:00)
Bram Vermeulen praat over Zacharia Sitchin en het ontstaan van de mens

Star seeded souls (0.342) over zielen van andere planeetstelsels


Earthlings
(01:35:28) over de relatie tussen de mens en de andere Aardebewoners.

Money as Debt
(47:07) - Ontluisterende film over de onrechtvaardigheid van het monetair stelsel

Revolutie van liefde
3 korte (5 min.) filmpjes over economie, geld en oplossingen

 
Codex Alimentarius
(40:07) - Dr. Laibow over de hallucinante gevolgen als de Codex aanvaard wordt (Nederlands ondertiteld)

Monsato genetisch gemanipuleerd zaad en vee wereldwijde monopoli


9/11 Press for thruth
(01:24:25) - Onderzoek naar de gebeurtenissen op 9/11 - Nederlands ondertiteld

 

Wetenschap:

The New Biology:  01:04:11) - Part 2 (01:34:59) - Where Mind And Matter Meet - Bioloog en wetenschapper Bruce Lipton over nieuwe inzichten in de celbiologie die duidelijk maken hoe de 'law of attraction' werkt, waar het Darwinistisch model verkeerd is en hoe denken en perceptie ons geluk bepaalt.
Part 1


Materie volgt intentie. Bewijzen uit onderzoeken Masaru Emoto: water draagt onze gevoelens en gedachten


How it feels to have a stroke
(20:11) - Jill Taylor, een hersen wetenschapper, verhaalt over haar bewuste ervaring van een beroerte. Over verschillen tussen linker- en rechter hersenhelft en de manier waarop het brein ons verbindt met de wereld.
 
Tour through Reality
(5:49) - Zo boven, zo beneden; zo binnen, zo buiten. Schitterende reis door het innerlijk en uiterlijk universum. Realiteit is een bewust fractaal hologram.

The Matrix of Live
Wetenschapper Greg Braden over het universele bewustzijnsveld dat alles in de kosmos doordringt en draagt en door Einstein 'de Geest van God' genoemd werd. En over het geheim dat door een combinatie van hoofd en hart de mens in staat is dit veld en dus ook de realiteit te transformeren. 

Peter Russell:  prachtige spiritueel/wetenschappelijke audio- en video-streams


 
Spiritualiteit:
 
Illuminated Chackras
(28:29) - Schitterende 3D animatie en meditatie reis door de chakra's onder leiding van Anodea Judith.

A new Earth Web Event
Eckhart Tolle op bezoek bij Oprah Winfrey. Ieder hoofdstuk uit het boek 'Een nieuwe Aarde' wordt besproken en toegelicht. Momenteel reeds 6 delen van anderhalf uur.

Elders speak
De Amerikaanse Indianen (en veel natuurvolkeren) kennen en leven de Universele Waarheid

Journey between Lives
(9:55) - Regressie therapeut en auteur Michael Newton onderzoekt al vele jaren aan de hand van herinneringen van zijn patiënten de zielereizen van incarnatie naar incarnatie en meer specifiek de periode tussen twee Aardelevens in. In dit boeiende gesprek (5 delen) verduidelijkt hij zijn visie en beantwoordt hij vele vragen.

The Template
Alles is Bewustzijn/Liefde. Zichtbaar in dimensies als Licht. Via meditatie, een natuurlijke levenstijl, meesterschap over de mentale en emotionele lichamen en Heilige Geometrie kunnen wij zelf een Lichtlichaam weven (Merkabah) waarmee wij deze matrix en alle andere (ruimte/tijd) begrenzingen kunnen ontstijgen. 

A New Dream
(9:44) - All that we are is the result of what we have thought. Think love, be love.

The Wave of Love
Awakening of your full soul potential

Anastasia's droom (10:30) - Powerpoint met enkele levende beelden van Anastasia en een schitterende mantra van Snatam Kaur.
 
Never ending Story: bijzondere reis: inleving co-creatie voor een nieuwe wereld

Lord of the Ring, Every man a King
Een geliefd fragment uit de krachtigste mythe van de moderne tijd: 'Lord Of The Rings'. Een episch verhaal over de (huidige) strijd tussen licht en duister, tussen goed en kwaad, tussen ego en Zelf; een krachtmeting die zich momenteel niet enkel afspeelt in iedere mensenziel maar ook op het wereldtoneel zijn afspiegeling vindt in de strijd tussen volkeren, rassen en religies. Een sprookje over de eindtijd van een era (waar we midden in zitten) en de misleiding der zielen door Sauron en zijn alziend big brother oog (een verwijzing naar onze controle- en politiestaat). Sauron probeert net als de machtselite van nu onze Goddelijke kracht weg te nemen en ons Ik te ketenen. In het boek gebruikt Sauron (de antichrist) tovenarij, angst en geweld om zijn doel te bereiken. De huidige wereldmachten gebruiken angst, misleiding (tv, media), degeneratie (voeding, medicijnen, chemtrails), verdoving (drugs, alcohol), technologie (Haarp, inplantchips) en manipulatie (politiek, religie) om hun slavenplaneet te vestigen. De ringdragers Frodo, Sam en Gollem vertegenwoordigen de drievoudige Mens (geest, ziel en lichaam) die dank zij Gandalf (het geloof) de pelgrimstocht naar vrijheid en naar huis volbrengen. Wanneer de ring (de begeerte van het ego naar macht) vernietigd wordt, kan de zuivere wil (Aragorn) van het Goddelijke zegevieren en dan bloeit de witte boom (ruggegraat) terug in Gondor. Dan slingert de ontwakende kundalini kracht zich omhoog van stuit naar kruin en vindt het mystieke huwelijk plaats (Arwen en Aragorn) in de hypofyse. Het lichtlichaam (Merkaba) wordt geactiveerd en de Mens bereikt het volgende evolutiestadium: Homo Spiritus, een Kind van het Universum.
 
Kunst, dans, muziek, mythologie en sprookjes leveren krachtige sleutels voor bewustwording en heling. Uit de extremen goed/kwaad uitgedrukt door alle bekende en onbekende figuren komt het goede er als overwinnaar uit. De ziel herkent haar afgelegde evolutieweg en herenigt al haar verloren gewaande delen door uit het geWeten. Met de zuivere geest en de hulp uit de lichtsferen wordt de Bedoelde bestemming bereikt: het happy end. 

 

Educatie jongeren, kinderen:

Sudbury school 'De Vlinder' België
Deel 2
Deel 3
 
Op school wordt je dom
John Paul Gatto resoluut voor nieuwe vormen van onderwijs die, in plaats van menselijke machines te maken, de kinderen al vroeg verantwoordelijkheid geeft en hen stimuleert om hun krachtige fantasie te gebruiken. 

Dead Poets Society
Hoe een frisse wind van waarheid en verdieping (Robin Williams) voor zielsbekrachtiging zorgt. Een bres slaand in de gestolde Engelse Highschool! 

Merlin
Afbrokkelen van machtsstructuren bij het betreden van nieuwe evolutie-fasen. Zelftrouw. Fragment ontmoeting tussen the Lady of the Lake: het intuïtieve, evenwichtige, neutrale en dus het kontakt met de scheppingsbron levend houdend en Queen Mab: machtsstrijd, oordelend en dus het zich afscheidende aspekt.
Merlin kiest de neutraliteit en vrede; hij zoekt een koning die in de nieuwe tijd anders regeert dan alle wrede vorsten. Daarbij blijkt zijn onachtzaamheid vertrouwen te vestigen in het kinderlijk onbevangene zijn grootste vergissing.
Uiteindelijk overwint hij met al zijn geestverwanten de strijd met het oude door Mab (de machtsfiguur) te negeren en vergeten waardoor dit oude verdwijnt en het nieuwe kan gaan stromen.

Harry Potter doorbraakmakend alles op het gebied van holistische werkelijkheid en de kracht van de geest. Zoals de mensheid hierin bewust wordt zit Harry op de
school van Magic (Levenskunst) en reist door de tijd en alle extremeniteiten wat hierin werd gecreëerd. Beproevingen waarbij de immer overwinnende kracht
van liefde de ware autenticiteit als onschendbare Creator bekrachtigt.

De Disney-vertolkingen spelen ook een belangrijke rol b.v.
 
Beauty and the Beast:
Transformatie. Het monsterlijke uiterlijk dat een uiterst nobele kern verbergt die door verworven onderscheid en waarachtige liefde zich weer laat openbaren. Niet met de ogen maar met het hart kan je het zuivere waarnemen.
 
Sneeuwwitje
Loskomen van oude patronen, het zelfstandig worden in de nog vreemde wereld en tot ware autenticiteit komen.
Zeer nadrukkelijk het kontakt en de samenwerking met de dierenwereld: een duidelijke zielewenk
om dit oorspronkelijke vermogen te herstellen i.p.v. slacht en uitroeiing. 
 
De Kleine Zeemeermin
Ariel, de zeemeermin met het vuurrode haar is de ultieme belichaming van het Heilige Vrouwelijke, wat dringend op Aarde dient terug te komen. De reis en het verlangen van Ariel om een nieuwe sfeer te betreden (uit de zee naar het land) levert de nodige hindernissen net zoals het betreden van een nieuwe dimensie altijd met groeipijnen gepaard gaat. Er dienen offers (compromissen, loslaten) gebracht te worden (haar staart en haar stem) om een volgende evolutiestap op weg naar huis te kunnen nemen. Via vele lagen volwassen worden, sexualiteit, onsterfelijkheid en transformatie door liefde.

Bonus: Een prachtige clip van Michael Jackson
Earth Song. Michael's schreeuw om verandering resoneert wereldwijd en brengt een kosmisch-planetair wonder tot stand... het wonder dat we met z'n allen kunnen waarmaken.

Spontaan ontstaan mooie dingen:dans
en muziek  

Dé rage vanuit Amerika: geen sportschool- club of vereniging maar vrije dans vanuit je eigen oerkracht voor absolute lichamelijke en geestelijke boost: 

 

 

 
Error